söndag 24 september 2023

Söndag 24 september 2023. Vilodag söderut.

Med tanke på gårdagens urladdning på cykel var det inte svårt att bestämma oss för en bildag (läs vilodag). Som vanligt hade vi inte bestämt någon rutt innan vi satte oss i bilen efter frukost. Vi bestämde oss för att fortsätta söderut en bit, sedan skulle vi ombestämma oss om det kändes mer rimligt. 



Geocachekartan har också en del att säga till om och första stopp blev vid den här byggnaden med fina väggmålningar. Vad byn heter har vi ingen aning om... jo det är ju Feuquières-en-Vimeu.


En annan by ståtade med detta kapell. På baksidan fanns en cache och den hittade vi.
 


Plötsligt dök det upp två symboler på cahingkartan som får de flesta geocachares puls och blodtryck att stiga lite extra. Två stycken FTF (first to find) som legat en vecka utan att ha blivit hittade och loggade. Vi gjorde ett försök. Och minsann lyckades vi på båda ställena. Vid övre bilden stannade vi vid en kyrkogård och utanför sprang på pojkar i tioårsåldern. Den allra värsta sortens mugglare. Säg den tioåriga grabb som inte är nyfiken på allt. Vi fick snällt vänta tills föräldrarna var klara med sitt och hela entoraget lämnade platsen innan vi kunde leta upp gömman som fanns på förväntat ställe. 

På den undre bilden såg vi skylten och gissade oss till att det var förbjudet att köra in på vägen. Så vi gick de 500 metrarna till gömman som även den kunde hittas efter en stunds letande. Två FTF inom en timme. När vi kom tillbaka tog vi reda på vad skylten betydde. Vi fick oss ett gott skratt när det visade sig att det var förbjudet att...simma!

Färden fortsatte, ibland på riktigt usla vägar. Men det är då en hamnar på lite udda ställen och det är lite av tjusningen med att irra runt så som vi gör.


Irrandet och geocachingen ledde oss till denna kyrka i Saint-Léger-aux-Bois. Lutande tornet i Pisa är en sevärdhet för sig, men här kunde byn visa upp ett ganska ordentligt lutande kyrktorn. Intill kyrkan fanns en cache. När vi kom närmare såg vi att hela kyrkan verkade vara i ett stadigt förfall. Vi skyndade oss härifrån innan nästa tegelsten kom farande. 


Det var hög tid att hitta boställe för natten. Valen föll på en ställplats i Gisors. De tio milen från Saint-Valary tog oss en hel dag. Det kallas semester. 

🚐💨🌻

3 kommentarer:

  1. Hahaha "Förbjudet att simma"! Det är bra att ni tar det säkra före det osäkra. Tänk om bilen blivit simsugen.
    Det var väldigt snygg väggmålning, den med loket. Uppskattas även av mig som inte är tågnörd :)

    Så trevlig förmiddagsläsning vi får varje dag. Tack Plåt-tina-redaktionen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Redaktionen tackar förtjust. Skoj att vi har några trogna läsare./K

      Radera
  2. Så bra dere beskriver turen, og med det skiltet har jeg ledd av flere ganger. Helt herlig. Fortsatt god tur

    SvaraRadera