måndag 18 september 2023

Måndag 18 september 2023. Växelkör mellan Nederländerna och Belgien.

Idag har det varit en del växlande väder. Fortfarande varmt med 21-22 grader på dagen men tidvis blåsigt och en sjujäklars åskskur på eftermiddagen. Degen började lugnt. Som vanligt tittade vi på väderlekskartan och den vanliga kartan innan vi stakade ut dagens kurs. Den gick västerut.


Både Nederländerna och Belgien (och Tyskland) pryder sina mindre vägnät med långa, långa alléer. Jättevackert. Idag stannade vi till eftersom det var helt fritt från bilar både bakom och framför. Kunde då se att det, i alla fall den här gången, är stora, höga ekar. Så här års börjar de tappa sin färg och har blivit lite blekare. 


I Gooreind stannade vi till för att få oss lite till lunch. Hittade en stor parkering bakom kyrkan (se bilden nedan) där det gick att stå en längre stund. Här fick Plåt-Tina sällskap av andra plåtiskompisar som "bara" är företagsbilar. Plåt-Tina fick känna sig som en hermelin bland katterna 😻





Efter maten kollade vi in geocachingkartan och såg att det fanns några "gröningar" och även ett par ALC-rundor. Det passade oss bra att få sträcka på benen och ta en promenad runt i staden.

Vi fortsatte sedan lite till till västerut och hamnade i Stabroek, fortfarande i Belgien men snubblande nära Nederländerna. Även här tog vi oss en promenad för att logga några traditionella cacher och även en ALC-runda. Vi såg att det började mörkna på himlen i en väldig fart och åskan mullrade i bakgrunden. Efter avslutad runda snabbade vi oss på tillbaka till Plåt-Tina och hann knappt stänga dörrarna förrän det brakade loss. Blixt och dunder och enorma mängder regn. 



Under tiden molnen regnade av sig bestämde vi oss för att nattlägret fick bli några kilometer norrut på en minicamping i Ossendrecht, i Nederländerna. 

Det är inte alltid en vet om bilen rullar på vägar i Belgien eller Nederländerna när gränsens slingrar sig som den gör. Ett är dock alltid säkert. Om det är en betongväg ligger den garanterat i Belgien.

🚐💨🌻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar